REVALIDATIE

Op dinsdag 9 November kreeg Diego groen licht om rustig aan de revalidatie met kine te starten. 

Het zal een zwaar jaar worden waar veel pijn & leed zal plaatsvinden & hopelijk kan Diego zich erover zetten & zijn winnaarsmentaliteit wederom de bovenhand nemen zoals we hem kennen.

Op een basis van 2a3x/week zal hij revalideren.

Ook fietsen & lopen hoort hier stillaan bij, juist een heel lage basis natuurlijk.

Op 2 Februari had Diego zijn opvolg CT scan van zijn wervels, hierop konden we zien dat het Osteosynthese materiaal stillaan zorgde dat de breuken aan het vastgroeien waren op de juiste plaats maar het genezingsproces nog niet op zijn einde is gelopen.

Dit wil zeggen dat Diego nog even moet geduld hebben voordat ze de schroeven en platen uit zijn rug zullen halen. Wat de nek betreft zou het blijven zitten van de schroef geen verdere invloed mogen hebben op de mobiliteit. Omdat het opnieuw verwijderen van de schroef in de nek toch wel wat risico met zich meebrengt werd beslist deze te laten zitten.

De ribben vertonen ook nog steeds de aanwezige breuken. 

Diego deed op 05 Februari zijn allereerste testloopje buiten in de koude en op oneffen ondergrond. Lopen op normaal tempo ok, wanneer echter de snelheid wordt opgedreven & de longen uitzetten duwt dit tegen de ribben waardoor er een enorme druk ontstaat en normaal ademen nagenoeg onmogelijk wordt. 

Nog even geduld hebben dus !

We houden jullie op de hoogte ! 

 

ZWARE VALPARTIJ MALLORCA

Op 16 Augustus werd Diego tijdens training met de fiets op Mallorca in Manacor slachtoffer van een brutale aanrijding door een vrachtwagen.

De vrachtwagen voegde zich na het inhalen net voor Diego in & moest tegelijker tijd remmen. Diego kwam door het manoevre tussen de vrachtwagen terecht en kwam tot stilstand op een vangrail. 

Diego was buiten bewustzijn en kon zich niet meer bewegen & werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Manacor. 

Hier werden meteen 10 breuken en een klaplong geconstateerd. Er moesten 2 operaties gebeuren omdat hij in cruciale toestand was & er verschillende instabiele breuken waren.

Op aanraden van zijn dokter, Dag Van Elslande moesten de operaties in Belgie plaatsvinden, in het AZ Middelares te Gent.

Diego werd in het ziekenhuis in Manacor voorzien van een tube in de longen om het vocht weg te krijgen & hij daardoor groen licht kreeg om een medische vlucht te krijgen richting Belgie.

Diego werd gedurende deze helse periode ten allertijden als blok gedraaid.

Op 23 augustus werd Diego dan eindelijk met een Medische vlucht richting Charleroi gevlogen, waar hij meteen door een ambulance naar Gent werd gevoerd.

In Gent werden wederom MRI en CT-Scans genomen. Diego zag blauw van de pijn. 

Het verdikt: 

Dens-C2-C4-C5 Fracturen in nekwervels.

T7-T8-T9-T10 Fracturen in de rug.

3 gebroken Ribben Links

1 klaplong, die ondertussen door intubatie werd hersteld.

Diego werd op 25 Augustus geopereerd van de nek, waar de instabiele C2 & Dens fracturen werden gestabiliseerd door een Titanium schroef.

De Dag nadien op 26 Augustus gebeurde de operatie aan de rug, waar met 4 schroeven en een titanium plaat de rugwervels werden gestabiliseerd en samengetrokken. 

De operaties zaten erop maar de pijn was niet te harden. 

Na 61 dagen,3 ziekenhuizen & 8 verschillende diensten kon Diego eindelijk huiswaarts keren.

De lange zware revalidatie kon nu echt starten.

Dank voor alle steunberichten ! 

DVL Racing