1/2 Marathon Dordrecht 

Op 6 November stond Diego aan de start van de Drecht Stadsloop, een steeds sterk bezette IAAF gecertificeerde halve marathon  in Dordrecht. Zoals gewoonlijk weer in zeer slecht weer. 5bft wind, regen & temperaturen rondom de 8°C.

Aan de start Ethiopiers, Nederlandse & Belgische Toplopers van de atletiek & zelfs een olympier in de naam van Roy Hoornweg.

Voor Diego de eerste test om te zien wat hij nu eigenlijk wel al waard is. 

Diego kreeg 3 maand geleden groen licht om terug te trainen na exact 1jaar van revalidatie uit het zwaar ongeval van vorig jaar waar hij enkele dodelijke breuken overleefde.

3 man liep meteen afgescheiden weg aan een tempo van rond de 3:00/km avg. (Yannick Michiels-Roy Hoornweg & Ramdan Snoussi) Een diego in normale doen zou resoluut kiezen om mee te gaan & het risico te nemen om tegen de muur aan te lopen. Echter is er op deze moment geen enkele referentie van wat er mogelijk is. met enkel wat basiswerk in het triatlon gebeuren kunnen we dan ook nog niet pacen op een bepaald tempo. Willen wel maar kunnen is een ander verhaal.

Achter deze 3 vormde zich een grote groep van 10atleten . Diego zette zich gewoon in het zog van de eerste 2 lopers, daar er een stevig stormwindje stond. Als je al niet zeker bent van jezelf is elke kracht gespaard welkom.

Doorkomst 5km in 16:16" , doorkomst 10km in 32:48" ! 

Tot km 13 ongeveer bleef de groep samen alvorens er versnellingen kwamen in de groep, Diego kon op geen enkele versnelling antwoorden, en bleef gewoon egaal zijn tempo lopen.

Doorkomst 15km in 49:21" !

Dit bracht dat Diego de kop nam in een groepje van 4 van km 16 tot de laatste 100m. Daar kwamen er nog 2 atleten over gesprint en finishte Diego in een tijd van 1h10'04" op een 11e plek overall. 

Voor deze wedstrijd werd de limiet bereikt. meer zat er zeker niet in! 

Dit zijn zeker niet de tijden waar Diego op zou moeten lopen maar als je weet van waar hij komt mogen we spreken van een kleine grote overwinning. 

Er werden geen speciale ongemakken opgemerkt. De nek zeurde niet & de rug voltooide ook pijnloos de eerste Test.

De Drechtstadsloop blijft een klassieker die ik elke hardloper kan aanraden. Jammer genoeg zit het weer steeds tegen maar dat kan je als fanatieke loper niet tegenhouden om er een prachtige dag van te maken! 

Hopelijk levert het comeback verhaal toch nog de nodige steun op zodanig dat Diego niet hoeft te stoppen met de triatlonsport wat nu toch jammer genoeg op tafel ligt. Zonder de nodige financiële steun is het onmogelijk om nog verder te kunnen doen! 

Onbegrijpelijk maar helaas wel waarheid!

Dank aan de Supporters & materiaal sponsors voor de steun ter plekke ! 

Drechtstadloop: Agro Delta Halve marathon Uitslagen (athlinks.com)

#DVLRACING 

#COMEBACKSTRONGER

*** 5weken te gaan tot de Marathon van Malaga ! ***

RACES 

De eerste races na de zware revalidatie zitten eraan te komen. 

Op 16 juni werd Diego voor de 3e keer geopereerd ten gevolge van zijn zware aanrijding. 

Sedert 1 augustus kreeg hij dan ook groen licht om de trainingen rustig terug aan te vatten.

Met de weinige basis die er is werd er een racekalender opgesteld . 

Ondanks dat terug wereldtop halen in triatlon de bedoeling moet zijn zal diego dit jaar nog geen triatlons doen daar dit financieel nog niet mogelijk is met de zware kosten die het voorbije jaar volgden op het ongeval. 

Kalender:

25/09/2022 DWARS DOOR MECHELEN 10km

06/11/2022 DORDRECHT HALF MARATHON  21.1km

11/12/2022 MALAGA MARATHON 42.2km 

Dwars Door Mechelen zit er inmiddels al op, Diego werd hier in top bezetting 5e. De statistieken (10km in 31min32sec. & 3:09/km avg.) 

REVALIDATIE

Op dinsdag 9 November kreeg Diego groen licht om rustig aan de revalidatie met kine te starten. 

Het zal een zwaar jaar worden waar veel pijn & leed zal plaatsvinden & hopelijk kan Diego zich erover zetten & zijn winnaarsmentaliteit wederom de bovenhand nemen zoals we hem kennen.

Op een basis van 2a3x/week zal hij revalideren.

Ook fietsen & lopen hoort hier stillaan bij, juist een heel lage basis natuurlijk.

Op 2 Februari had Diego zijn opvolg CT scan van zijn wervels, hierop konden we zien dat het Osteosynthese materiaal stillaan zorgde dat de breuken aan het vastgroeien waren op de juiste plaats maar het genezingsproces nog niet op zijn einde is gelopen.

Dit wil zeggen dat Diego nog even moet geduld hebben voordat ze de schroeven en platen uit zijn rug zullen halen. Wat de nek betreft zou het blijven zitten van de schroef geen verdere invloed mogen hebben op de mobiliteit. Omdat het opnieuw verwijderen van de schroef in de nek toch wel wat risico met zich meebrengt werd beslist deze te laten zitten.

De ribben vertonen ook nog steeds de aanwezige breuken. 

Diego deed op 05 Februari zijn allereerste testloopje buiten in de koude en op oneffen ondergrond. Lopen op normaal tempo ok, wanneer echter de snelheid wordt opgedreven & de longen uitzetten duwt dit tegen de ribben waardoor er een enorme druk ontstaat en normaal ademen nagenoeg onmogelijk wordt. 

Nog even geduld hebben dus !

We houden jullie op de hoogte ! 

ZWARE VALPARTIJ MALLORCA

Op 16 Augustus werd Diego tijdens training met de fiets op Mallorca in Manacor slachtoffer van een brutale aanrijding door een vrachtwagen.

De vrachtwagen voegde zich na het inhalen net voor Diego in & moest tegelijker tijd remmen. Diego kwam door het manoevre tussen de vrachtwagen terecht en kwam tot stilstand op een vangrail. 

Diego was buiten bewustzijn en kon zich niet meer bewegen & werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Manacor. 

Hier werden meteen 10 breuken en een klaplong geconstateerd. Er moesten 2 operaties gebeuren omdat hij in cruciale toestand was & er verschillende instabiele breuken waren.

Op aanraden van zijn dokter, Dag Van Elslande moesten de operaties in Belgie plaatsvinden, in het AZ Middelares te Gent.

Diego werd in het ziekenhuis in Manacor voorzien van een tube in de longen om het vocht weg te krijgen & hij daardoor groen licht kreeg om een medische vlucht te krijgen richting Belgie.

Diego werd gedurende deze helse periode ten allertijden als blok gedraaid.

Op 23 augustus werd Diego dan eindelijk met een Medische vlucht richting Charleroi gevlogen, waar hij meteen door een ambulance naar Gent werd gevoerd.

In Gent werden wederom MRI en CT-Scans genomen. Diego zag blauw van de pijn. 

Het verdikt: 

Dens-C2-C4-C5 Fracturen in nekwervels.

T7-T8-T9-T10 Fracturen in de rug.

3 gebroken Ribben Links

1 klaplong, die ondertussen door intubatie werd hersteld.

Diego werd op 25 Augustus geopereerd van de nek, waar de instabiele C2 & Dens fracturen werden gestabiliseerd door een Titanium schroef.

De Dag nadien op 26 Augustus gebeurde de operatie aan de rug, waar met 4 schroeven en een titanium plaat de rugwervels werden gestabiliseerd en samengetrokken. 

De operaties zaten erop maar de pijn was niet te harden. 

Na 61 dagen,3 ziekenhuizen & 8 verschillende diensten kon Diego eindelijk huiswaarts keren.

De lange zware revalidatie kon nu echt starten.

Dank voor alle steunberichten ! 

DVL Racing