Bio

General information

Diego werd geboren op 1 november 1990 in Mechelen. Als kind van gescheiden ouders groeide hij grotendeels op bij zijn grootouders, die schapenboeren waren in Hombeek (Mechelen).

Vanaf z’n 5de verjaardag speelde hij voetbal. Rond z’n 15de werd hij opgemerkt en mocht hij gaan testen bij Racing Mechelen. Echter zat hij gedurende deze periode meer op de bank dan dat hij op ’t veld stond. Bijgevolg was dit niet meer actief genoeg voor een jongen met een teveel aan energie.

Op de leeftijd van 17 stapte Diego over naar de atletiek. Daar werd z’n talent voor lopen opgemerkt.

Door compartimentsyndroom stopte hij enkele maanden nadien met atletiek en maakte hij op z’n 19de de overstap naar de fiets. Hij besliste een licentie te nemen bij de Vlaamse Wielerfederatie. Al snel bleek dat Diego op z’n best was op lange beklimmingen of lange afstanden aan een hoog vermogen.

Testen lieten zien dat hij een groot vermogen had voor langeduur sporten. Echter, in België zijn er nu eenmaal geen bergen. Na 5 jaar meerijden in het peleton op vlakke parcours sloot hij zich aan bij een Franse wielerformatie Bourg En Bresse cyclisme.

Als wintervoorbereiding op seizoen 2015 deed Diego mee aan een 10 km loopwedstrijd. Zonder enige vorm van looptraining zette hij een tijd neer van 32 min 25 sec. 2 weken nadien stond hij aan de start van de Kerstcorrida in Deerlijk met 15km op 48min 50 sec. of een gemiddelde van 3 min 09 sec./km. Het werd duidelijk dat hij hier iets moest mee doen.

Half 2015 zei hij het wielrennen vaarwel en besloot , ook op aanraden van zijn sportarts, de overstap te maken naar de duatlon. In die periode slaagde hij erin, ondanks een zitbeenbreuk en 2 operaties omwille van het compartimentsyndroom, 2 grote overwinningen te behalen.

Tijdens de comeback werd hij zonder al te veel training 9de op het wereldkampioenschap ITU Duatlon Long Distance In Zofingen. In de wintervoorbereiding werd Diego alweer geveld door pech. 2 maanden was hij out door het cytomegalovirus.

In 2016 besliste hij om het eveneens te wagen in de triatlon wereld. Dit met oog op een prof-carrière. Dat jaar schreef hij zich in voor de Ironman Lanzarote. Meteen de volledige afstand. Met een zeer beperkte zwemtraining was dit meteen een test op dit nieuwe terrein.

Deze eerste ervaring, met voornamelijk als doel om te leren, werd meteen beloond met een knappe 9de plaats overall. Met een gelijke fiets- en looptijd als Jan Frodeno & Ivan Rana maakt hij heel veel van zijn achterstand in het zwemmen goed.

Later dat jaar stond hij ook aan de start van de Ironman Maastricht. Met een 5de plaats overall en de snelste marathontijd van 2h48 had Diego zijn eerste contract op zak bij 3MD – Veldemannen. Zijn eerste jaar als prof werd een gemiste start omwille van het ontbreken van een degelijke omkadering en een burn out. Dit leidde jammer genoeg tot een stopzetting van het contract.

Ondertussen werd er een team opgezet om Diego te begeleiden in zijn sportcarrière en werd de samenwerking aangegaan met een Topcoach. Met z’n allen hebben ze hem als atleet terug op de rails gezet. We zijn hen allen heel erg dankbaar. Alles bij elkaar maakt dat Diego na 6 maand fysiek en mentaal terug in evenwicht was met als resultaat:

Een mooie en overtuigende 1ste plaats overall op de Israman 70.3!

Ondertussen wist Diego op 15 Augustus 2018 de Embrunman Ironman te winnen , gekend wereldwijd als 1 van de grootste en de allerzwaarste Full Distance Triatlon . Hij brak hier ook het parcours record van James Cunnema op de marathon . 2h44′ op dit moordend parcours ! hoedje af & mooie vooruitzichten naar de toekomst.

Ook in 2019 blijft Diego op dit elan verderwerken . De eerste zege is meteen binnen op de 70.3 te Israel, gevolgd door een Powerman WorldSeries Zege te Mallorca !  One way to go !

Diego Is stillaan een vaste waarde in de absolute Wereldtop van het Long Distance Triatlon gebeuren. Enkel het zwemmen nog wat bijschaven & hij is er overal bij voor de zege !

Op 8 september 2019 Werd Diego de nieuwe ITU Wereldkampioen Long Distance te Zofingen , zwitserland. Een absolute topprestatie na een al indrukwekkend seizoen !

Dit is het begin van een mooi verhaal als prof-triatleet.

Wij danken vrienden, familie en sponsors voor de hulp, goede raad en het vertrouwen.