Outstanding naar winst in 70.3 Israel !!!

Gepubliceerd door Kathy op

De voorbije weken verliepen emotioneel niet perfect voor Diego .

De gezondheidstoestand van zijn 2e mama ” De geliefde Bomma ” ,waar Diego tijdens zijn jeugd opgroeide tot de man die hij nu geworden is,  ging enorm snel achteruit .

Ondanks deze moeilijke periode was zijn prestatie in het zwemmen, lopen en fietsen weerom volgens de wetenschappelijke trainingsaanpak.

Meteen na aankomst uit Lanzarote op 26 Januari bezocht Diego zijn geliefde Bomma. Hij beloofde voor haar de bloemetjes te winnen en dus vertrok hij een paar dagen nadien vanuit Amsterdam richting Israël.

Diego voelde zich super & ook de nieuwe outfit viel meteen in de smaak.  Hiervoor danken wij de mensen van nieuwe globale sponsor DOLTCINI SPORTSWEAR uit Herzele, de poort van de Vlaamse Ardennen. Diego testte de voorbije maanden een aantal merken en daar viel Doltcini het meest positief uit de bus.

 

RACEDAG :

Om 6:30h werd het startschot gegeven voor de 70.3 afstand .

Op het thuisfront werd de wedstrijd ook gevolgd vanop het kamertje van de bomma

Diego viel van bij de start meteen alleen . De Ex competitiezwemmers & 4 Top ITU Atleten waren meteen weg aan +- 1:10/100m. Het plan om in de voeten te volgen zat er dus niet meteen in.

Hij  maakte zich geen zorgen, het zou er gewoon op aan komen om te letten op de techniek en met een fris gevoel het zwemmen te beëindigen.

Al bij al kwam hij relatief goed uit het water. Slechts op 2min20″ van sub 50min IM Long distance zwemmers zoals Erik Simon Strijk & Dan Kony .

Een vlotte wissel  zorgde ervoor dat hij vrij snel kon vertrekken op de fiets.  Op dit parcour volgt al snel een klim van 0ng. richting 1000m. hoogte , dit over een afstand van 14km.

Hier is draften in elkaars wiel onmogelijk en dan komt de sterkte van Diego naar boven.  Hij verpulverde zijn FTP/ 60 min/90k= Watt records

Na 50km kwam Diego bij de raceleider , Erik Simon Strijk …

Diego weet dat zijn looponderdeel zijn sterkte is en dus zou het er enkel op aankomen om samen te kunnen binnen rijden. Het gevoel en de ambities dachten er anders over  en op 80km reed hij weg & kwam met een minuut voorsprong op Erik Simon Strijk de wissel binnen.

Diego liep de zware halve marathon gewoon vlot uit zonder te forceren & finishte na een 1/2marathon in 1h12′ met een nieuw record van 4h30′ .

Hij won de race indrukwekkend .met 7 minuten voorsprong op de nummer 2.

de nummer 3 volgde al op 12min.

 

Resultaat:

  1. Diego Van Looy  4:30:33
  2. Erik Simon Strijk 4:37:25
  3. Roee Zoarets        4:42:40
  4. Nicola Spirig        4:47:26
  5. Andrei Vrabii       4:50:23
  6. Dan Kony            4:57:24
  7. Yaniv Fatal          4:59:39
  8. Marco Corti        5:00:51
  9. Dan Aryeh         5:02:07
  10. Guy Krutas        5:03:07

 

De bomma kon Diego zijn overwinning live meevolgen en dat gaf hem duidelijk extra kracht !

Maar nooit lag vreugde en verdriet zo dicht bij mekaar want de nacht die er op volgde sliep ze vredig in.

Dank u Bomma voor alles wat je mij gegeven hebt.

Ik zal je nooit vergeten !

 

Hou van je

 

#Treur Niet Om Me, Denk Eens Aan Me !

 

 

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *