ITU WERELDKAMPIOEN LD !!!

Gepubliceerd door Kathy op

Zofingen, 8 September 2019.   ITU Wereldkampioenschap Long Distance Duathlon.

Na de Embrunman, die door een hoogtedip op niets uitdraaide, werd een ander hoofddoel gezocht en gevonden.  Wereldkampioenschap duatlon lange afstand te Zofingen.  Op training kwam vrij snel het goede gevoel terug en dus ook het effect van de hoogtestage.  De fiets & looptijden waren super.  Het wetenschappelijk trainen werpt zijn vruchten af.  Jammer genoeg kon Diego dit niet tonen in de Embrunman maar gelukkig is er meer dan deze race alleen.

Wat er aan vooraf ging:

Op zaterdag 31 Augustus werd Diego op training nog geraakt door een wagen.  Buiten een overbelasting boven de knie bleven de lichamelijke letsels uit.  Het materiaal was er iets erger aan toe maar al bij al viel het allemaal wel mee.  Dankzij een goede omkadering van kine, mecanieker en sponsors was zowel Diego als de fiets snel in orde en wedstrijd klaar….

Op 5 september vertrokken we richting Zwitserland waar we weer hartelijk ontvangen werden bij ons gastgezin “Pfaffli” waar onze Papi Walter ons weer met open armen en veel liefde ontving . Geweldig als iedereen mekaar wat helpt in dromen waarmaken.

Op 6 september was er alsnog een looptest om te checken of Diego wel kon starten.  Dit werd met 10x 1minuut aan tempo 2min30-2min40 al snel positief bevestigd.

8 september was het dan zo ver.

Het had die nacht serieus geregend en de banen lagen goed nat. Het beloofde een enorm natte en koude editie te worden.

Om 9h gingen ze van start in het stadscentrum van Zofingen waar ze meteen een 1,3km stijle helling voorgeschoteld kregen (een beetje te vergelijken met een Berendries).  Moordend als je geen meter inlooptijd krijgt.  Het 10km lange eerste loopgedeelte kende een hellend parcour van + 280m.

Het tempo tijdens de eerste 10km was vrij hoog  maar Diego miste deze aansluiting niet en kon meevolgen in een groep van 10 atleten. Samen gingen ze, na het eerste lopen, de wissel in na 32 min.

Het fietsparcours ging over 3 rondes van 47.5km met telkens 2 beklimmingen van respectievelijk 3 & 5km .

Zoals verwacht werd het 1e rondje een verkenningsronde en zou er progressief gereden worden met een ware explosie in de laatste ronde.

De Wattages werden comfortabel weggeduwd zonder in overdrive te gaan. Toen wist Diego al dat er een kans was op podium…en wie weet…..

Op de laatste beklimming bleven ze na een zotte 13minuten aan gemiddeld 362W (62.5kg) nog slechts met 5 over.  Allemaal ex Renners. Kuzmin – Odeyn – De Groot – Van Looy & Gossauer.

Voorbereiden op de Run dan maar 🙂

Na 145km met 1800m+ werd de fiets alweer geruild voor de loopschoenen.  Een rustige wissel met oog voor details … schoenen goed aan,  3 gels weggestoken & ready 2 go voor de afsluitende 30 km.

Er vormde zich al meteen een kopgroepje van 2 met  Odeyn & Gossauer.  De rest moest al meteen passen en volgde hun eigen tempo.

Ook Diego volgde zijn eigen tempo en maakte ,zonder te forceren, de aansluiting bij de 2 koplopers.  Hij nestelde zich in hun zog en volgde hun tempo mee.

Na 7km moest Odeyn een aantal meters laten en werd door Gossauer het tempo bepaald. Op het vlakke gedeelte liep Gossauer goed door maar bergop had Diego al snel door dat hij het moeilijker had.  Boven op de beklimming tijdens de 2de ronde was het moment er om eens te versnellen en te testen… Deze test bleek meteen de goede.  Hij had onthouden welk gemiddeld tempo dat ze de vorige ronde liepen.  Het sein om gewoon in ronde 3 een gemiddelde van 10″/km sneller te lopen en trachten de wereldtitel naar huis te brengen.

Na een enorm koude editie met 13 graden en regen vanaf het einde van het fietsgedeelte kwam Diego als nieuwe wereldkampioen en met een nieuw parcoursrecord het stadion binnen gelopen ! Een prachtig einde van een geweldig seizoen waar Diego meermaals zijn stempel kon drukken.

Het seizoen kunnen afsluiten met een ITU wereldtitel is geweldig ! Een mooi hoogtepunt in een nog jonge duatlon/triathlon carriere van amper 4 jaar…

Meer te vinden op https://www.facebook.com/protriathleteDiego.Van.Looy/

#SportVlaanderen

#FinjanMoreThanAPita

#JBRebuilders

#GPorts

#FysioShop

#Naqi

#ONRunning

#CinemaAlbert

#FerrerHotels

#JRBTechnics

#ArgentaDendermonde

#Ekoi

#TriSportPharma

#Sailfish

#NormatecRecovery

#BlackRoll

#MiseEnPlace

#LopersCompanyMaastricht

#Garmin

#Compressport

#BandenVanEetvelde

#MeirdamSport


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *