Mooie Top 5 in Topbezetting te IRONMAN LANZAROTE

Gepubliceerd door Kathy op

Na de enorm tegenvallende prestatie op het WK ITU Triatlon LD te Pontevedra werden er enkele noodzakelijke wijzigingen doorgemaakt in de omkadering.

Na de opmerking van de Belgische sportfederatie over de mindere zwemprestatie werd ondertussen de samenwerking aangegaan met Ronald Gaastra. Hij krijgt de zware uitdaging om Diego zijn zwemtechniek bij te stellen en zijn zwemtijd te verbeteren.

 

Op 3 weken kan je uiteraard geen wonderen verwachten maar naar Lanzarote toe werden er toch wel enkele nuttige tips meegegeven.  Begeleider Tim Verschaeren stelde Diego gerust dat het wel in orde zou komen & zo vertrokken we op zondag 19Mei naar het mooie Lanzarote.

Op LANZAROTE 

Uiteraard is Lanzarote een wedstrijd waar ook niet alles beslist is na het zwemgedeelte en het hoofddoel blijft toch de Embrunman van 15 Augustus. Als alles goed gaat zal er dan misschien wel al een duidelijke progressie moeten zichtbaar zijn.

Dat de editie van 2019 eentje zou worden om nooit te vergeten voelden we reeds in de week voorafgaand aan deze Ironman. 6-7 beaufort wind is niet niets om te lopen en te fietsen.  Natuurlijk hoe meer wind op Lanzarote, hoe zwaarder de wedstrijd zal zijn en dus meer een man aan man strijd.

De dag voor de Ironman kuste Diego na een felle windstoot de grond reeds met de nodige schade tot gevolg.. Even vloeken en fiets binnen in de wisselzone.

IM LANZAROTE 

De Startlijst van deze editie mocht zeker gezien worden … Raelert / Rana / Kovacic / Graves / Kramer / Van Lierde / Vistica / Degaspieri , Allen al meermaals Ironman Winnaar en sommige onder hen zelfs winnaar/podium Kona.

Om 7h00 gingen ze met 1750 in een complete massastart van start.  De wind bleef 6bft en dat zorgde voor sterke stroming op zee.

Na 29minuten zat de eerste 2km erop en schoof Diego op richting een 86e plek bij het verlaten van het zwemmen . Het toestel gaf 58:50′ aan op 3960m. Bij het voorbij gaan van de TimeChip mat achter de douches was dit 59:38′.  Super!

Op de fiets startte Diego aan een vergelijkbare tijd als de koplopers en was hij vertrokken voor een loodzware fietsronde van 183km met 2650hoogtemeters & vooral met heel veel wind. Hij had zich voorgenomen om zeker niet te snel te vertrekken om richting het einde nog iets in de benen te hebben met focus op het marathon gedeelte.  1 doel: het Parcoursrecord van 2h44’29 te verbreken.

Vriendin Kathy stond met de nodige tijdsverschillen aanwezig te Masdache waar Diego reeds als 18e doorkwam op 12minuten van kopgroep met een felbeukende Raelert en Van Lierde op kop.  Allebei topatleten die respect afdwingen.

Diego raapte tijdens zijn inhaalrace Ivan Rana & Philipp graves op die zich blijkbaar wat overdaan hadden om het tempo van Raelert en Van Lierde te volgen. Wellicht gaf hem dit wel vleugels…

Diego had voor het eerst in zijn Ironman carriere van 3 jaar het geluk eens met gelijke fietsers op de toegelaten afstand te rijden. Blanchart / Vistica / Garcin / Jaberg .

Boven op Haria was Diego reeds top 15. Vanaf Famara kon hij op enige achterstand van Vistica,  en met een voorsprong van 2minuten op de andere companen, na 5h15′ de fiets parkeren in de wisselzone.  Dit op de 11e positie en met de 6e fietstijd. De nieuwe Canyon doet het uitstekend. Een echte superfiets.

Het doel van de marathon was duidelijk : hard lopen en proberen het record te breken . Het gehoopte scenario met minder wind was jammer genoeg niet aanwezig . Naast de luchthaven stonden de atleten bijna stil. Ook de warmte speelden hen duidelijk parten. Schade beperken en het record uit het hoofd zetten dan maar. Ondanks enkele moeilijke momenten raapte hij toch geleidelijk man na man op.  Na een lange tijd op de 8ste positie gelopen te hebben speelde hij het toch nog klaar om naar een 5de plaats toe te lopen en te finishen! Ook een top 4 kwam even in zicht. Een enorme opsteker gezien de deelnemerslijst . Hij liep de snelste looptijd, de 3e tijd ooit op Lanzarote in een stevige 2h46’29”  en tevens de 2e snelste looptijd uit Diego zijn Ironman lijstje .  Na 9h07′ kwam hij trots en heel tevreden als 5e over de finish. Knap gedaan!!

 

  1. Frederik Van Lierde
  2. Christian Kramer
  3. Emilio Munoz
  4. Morten Brammer
  5. DIEGO VAN LOOY
  6. Miguel Blanchart
  7. Anders Christinsen
  8. Stefan Schmid
  9. Andrej Vistica
  10. Allesandro Degaspieri

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *