15e op het ITU WK LD TRIATLON

Gepubliceerd door Kathy op

 

4mei … Een datum die reeds lange tijd met rode stip aangeduid stond op Trainingpeaks & waar alles voor moest wijken … Er werd meer dan ooit geïnvesteerd in het zwemmen, Alle loop records moesten er aan geloven & de vermogens op de fiets waren nooit eerder zo hoog …

Door mechanische problemen werd Cannes van de wedstrijdplanning gehaald.  Jammer want het parcours was Diego wel op het lichaam geschreven.

Na enkele leuke gesprekken werd de samenwerking met Canyon & Katusha Cycling aangegaan. De Canyon Speedmax SLX – Canyon Ultimate SLX & Canyon Aeroad SLX volledig afgemonteerd met SRAM ETAP & QUARQ powermeters inclusief ZIPP SPEED wielen moeten voor de toptijden zorgen.  Diego had 2 dagen de tijd om aan de Speedmax te wennen alvorens voluit te kunnen gaan op het WK.

Pontevedra was de plaats van gebeuren , in het mooie Galicia te Noord West Spanje.

De wedstrijd ging van start om 8u20.  Het zwemmen werd immers ingekort tot 1500m ipv 3000m omwille van de zeer koude watertemperatuur. (13°) Goed nieuws wanneer het zwemgedeelte het minst sterke gedeelte is. Vooral als je weet dat het lopen en fietsen nog nooit zo goed is geweest en je in principe op 1500m niet meer dan 4 min achter kan zijn op de top 5 na alle geleverde inspanningen op training.

Helaas was 4 mei een slechte dag in het zwemmen.  Met maar liefst 9 minuten achter op de top 5 wisten we meteen dat podium en top 5 niet meer haalbaar zouden zijn.  Ook een top 10 zou nog heel moeilijk worden.

Bijkomend was er de situatie dat de 10 eerste binnen 1 min aan het fietsen waren.  Het draaide vooraan goed rond en dat zou uiteraard niet stilvallen. Er vormde zich in ronde 2 een groep van 15 Atleten op de fiets, daar wordt je dan moedeloos van als je ze bijna wiel in wiel kruist richting een U-Turn. Dan mag je in achtervolging nog zo een constante hoge wattages trappen, dichter komen in afstand en in tijd zit er dan jammer genoeg niet in. Dit ervaarde Diego Jammer genoeg wederom.

 

Op dat moment moet je uiteraard de moed erin houden en mag je je hoofd niet laten hangen.  Na het fietsen begon Diego met 16min achter op de top 10 (20min op top 5) en op de 28ste positie aan het lopen. Blijven focussen is dan de boodschap.  Blijven doorgaan, hoe moeilijk het mentaal dan ook is.  Bij het lopen werd de inhaalrace ingezet.  Met een gemiddelde tempo van 3 min 35 op een totale afstand van 30 km kon alsnog een 15de plaats behaald worden! Tussen de absolute wereldtop is dit uiteraard niet slecht!  Maar…wie de capaciteiten van Diego kent weet dat dit niet zijn plaats is. Diego was dan ook bijzonder teleurgesteld dat al zijn inzet in het zwemmen van het afgelopen jaar niet met een resultaat beloond werd. Hij had zich graag getoond op dit Wereldkampioenschap te Pontevedra dat overigens super goed georganiseerd werd.  Minimum een top 10 moest zeker haalbaar zijn…

We laten het hoofdje natuurlijk niet zakken en na gesprekken met hoofdsponsors & werkgevers zijn we weer aan het werken naar het volgende doel.

Extra hulp voor het zwemmen werd ingeschakeld. Een verandering in trainingsprikkel en de nodige bijsturing van zwemtechniek zal hopelijk het geleverde werk van de voorbije maanden verzilveren in mooie progressie. Het fiets & loopgedeelte blijft structureel verlopen zoals we met succes bezig zijn.  Met nieuwe moed gaan we de volgende wedstrijden tegemoet, ook al weten we dat we op korte termijn geen wonderen mogen verwachten in het zwemmen.

Gelukkig worden niet alle lange afstandswedstrijden beslist na het zwemmen!

 

Sowieso proficiat Diego met je knappe 15de plaats op je 1ste Wereldkampioenschap op het allerhoogste niveau !

 

Go Diego Go!!

ITU WORLD CHAMPIONSHIPS LD TRIATHLON PONTEVEDRA

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *