Prachtige Overwinning POWERMAN MALLORCA

Gepubliceerd door Kathy op

Van 1 tot 16 Februari vertrok Diego richting Lanzarote (Canarische Eilanden) om daar in betere omstandigheden zijn trainingsprogramma te kunnen afwerken zonder het steeds te moeten aanpassen in functie van het weer.

Er werd hier vooral getraind op Alacticiteit in het lopen om de Anaerobe zone uit te breiden naar rechts . Dit heeft een positief effect wanneer je later aan de zware volumes begint.  Dit is een nieuwe aanpak die blijkt te werken.

Diego voelde zich elke dag sterker worden . De motor werkt met trainingsweken van 30u per week zonder al te grote volumes.

Het eerste echte doel van het seizoen volgt op 4mei met het Wereldkampioenschap LONG DISTANCE TRIATLON te Pontevedra (Spanje) waar de afstand 3-120-30 op het programma staat. De deelnemerslijst beloofd een wereldbezetting. Dit is meteen goed om te zien waar we staan op fiets & loopniveau. Op het zwemniveau maken we enorme sprongen,  de achterstand zal er nog zijn, maar de kloof  wordt kleiner…

De komende jaren zal Diego in het fietsen al vooraan meedoen, waar het nu vaak nog wachten was op zijn joker, het loopgedeelte, om de zwemachterstand goed te maken.

De zware trainingsweken voor het WK bieden zich aan vanaf 1 april.

 

POWERMAN MALLORCA

Op 21 Februari vertrokken we vanuit Charleroi richting het Triatlon paradijs Mallorca.

Niet om er op het strand te liggen & uit te rusten , wel om er de POWERMAN WORLD SERIES Spain te betwisten tegen de beste Lange Afstands Duatleten ter wereld.

We verbleven hiervoor in het  bekende Sporthotel “FERRER HOTELS JANEIRO SPORT & SPA” , tevens 1 van de hoofdsponsors van Diego. Hier vindt je alles wat een triatleet dromen mag:   een perfect verwarmd Semi Olympisch zwembad, voldoende keuze in vlakke parcours qua lopen,  een nabij gelegen atletiekpiste,  een mooie kust  om open water te zwemmen & de best mogelijke fietsbanen van Europa om vlakke & bergachtige ritten te voltooien.

Vooraf wisten we niet wat we  moesten verwachten van de wedstrijd.

Diego was wel benieuwd naar de explosiviteit van de race.  Een wedstrijd met afstanden 10-60-10 is natuurlijk iets heel anders dan een lange afstand Ironman.   Hij deed in 2015 & 2016 als kennismaking in de duatlon- en triatlonsport reeds enkele Powermans mee . Toen moest hij de rol in het lopen al snel lossen door dat hij niet voldoende getraind aan de start stond.  Dit had telkens te maken met 2 operaties compartimentsyndroom boven & onderbenen + zitbeenbreuk.

Nu kan Diego stilletjes aan zijn kunnen beginnen tonen. Hopelijk het begin van een mooie carriere.

Op 23 februari was het dan zover.

DE RACE:

Start om 9h30 in het mooie Can Picafort in het Noorden van Mallorca.

10,2km lopen -62km fietsen NON DRAFTING – 10,2km lopen op het programma.

RUN 1

Meteen van bij de start werd er een hoog maar draagbaar tempo gelopen, De eerste 5km bleven nog 8 atleten over aan 3:14/km namelijk (Diego / Gael Le Bellec / Michele Paonne / Denis Sketeko / Kasper Laumann / Toumi Dahmani / Ben Price / Ewen Toulgoat )

In de 2de loopronde volgde reeds enkele versnellingen van Kasper & Toumi Dahmani waardoor de kopgroep slechts tot 5 Atleten hervormd werd richting wissel 1.

Diego hield zich aan het plan besproken met de coach: meevolgen.  Dit met succes.

De 10,2km werd gelopen in een straffe 32:04 minuten  of een gemiddelde van +- 3:10/km

6268f324-8959-46b9-8aa1-95a029c23191

BIKE

Een snelle wissel (we zijn ook anders gewoon) en Diego kon vertrekken voor zijn 60km (62km) over glooiend parcours richting het mooie Santa Margalida met 2 rondes te gaan. (heen en terug x2) Diego pakte meteen stevig uit.  Enkel Wereldkampioen Gael Le Bellec bleek in staat om dit tempo te volgen.  Na de 1e ronde van 30km had hij met Gael  reeds een voorsprong uitgebouwd van meer dan 2 minuten op de achtervolgers. Het sein om op de toegelaten afstand ook Gael zijn werk te laten doen,  aangezien dit een non-drafting wedstrijd is.  En met succes . De 2 namen meer voorsprong en konden goed samenwerken.  Achteraf bleek dat Diego zelfs op 15meter afstand een enorm wattage voordeel ondervond.  Van dit voordeel had hij  nog nooit eerder kunnen genieten tijdens een ironman wedstrijd door het zwakkere zwemonderdeel.  Mentaal geeft het een goed gevoel om vooraan te kunnen meedraaien.  Dit doet ook nadenken waarom Diego in Ironman voor 64 kg met 285-290W avg. zelfs nog tijd verliest op de kop in het fietsen terwijl deze jongens op strava slechts 265W duwen voor vaak 70kg+ .

Terug naar de wedstrijd :

Diego & Gaelle Le Bellec sprongen samen na 1h32′ van de fiets & mochten onderling uitvechten wie deze openings wedstrijd van het internationale Powerman Seizoen op zijn naam mocht schrijven, daar de kloof groot genoeg was op de andere concurrenten . Er werd net geen 42.0km/h gehaald op 62km met 600hoogtemeters. Diego duwde wattages die hij nooit eerder kon duwen. De conditie is daar & de nieuwe trainingsaanpak blijkt te werken.

 

 

RUN 2

De wissel volgde, jammer genoeg was er wat geknoei  met de schoenen en verloor hij 10″ op de wereldkampioen.

Diego vertrok en haalde redelijk snel Gael terug bij en liep meteen versnellend weg bij hem .

Het was snel duidelijk dat Diego snel wou uitpakken & dat bleek al na de 1e ronde van 5km.  Hij had hier al 35″ voorsprong op de wereldkampioen.  Hij had er blijkbaar niet genoeg van en vergrootte de voorsprong richting de finish tot  1min 40″.   Tof dat Diego nooit tevreden is met gewoon de zege nemen maar ook er steeds een toptijd wil uithalen. Waar Diego start gaat hij er voor de volle 100% voor.   Trainen in wedstrijd hoort er niet bij.  Alles op alles & dat kunnen wij als team alleen maar toejuichen.

Diego sloot de 10.2km af in 33:50″ ; 3:17/km avg. en boekte hier de eerste POWERMAN Zege uit zijn prille carriere (POWERMAN is de tegenhanger van IRONMAN op het Duatlon)

6976cc28-4e7e-478e-91d4-7bda6548d6c1

077d6fde-7b9b-4dd9-85dc-6af5b10a9a93

De TOP 10:

 

  1. Diego Van Looy    BEL       2h39’40”
  2. Gael Le Bellec        FRA       2h41′ 19″
  3. Michele Paonne     LIC       2h41’52”
  4. Ben Price                 GBR     2h44’00”
  5. Denis Sketako        SLV       2h45’22”
  6. Kasper Laumann   DEN     2h45’30”
  7. Toumi Dahmani     ESP      2h47’49”
  8. Chris Roxburgh       GBR    2h48’37”
  9. Ewen Toulgoat        FRA   2h51’25”
  10. Michael Reithmayr AUT  2h52’20”

 

Sponsor FERRER HOTELS tevreden ; Ons Team tevreden ; De Gouden Sponsors tevreden & Diego die positief kan verder werken richting de absolute wereldtop . Weer een stapje dichter , Go Booy ! We Believe in You

Diego Bleef aanvullend nog 2 weken voor mooie trainingsperiode in het fantastische Ferrer Hotel om nog wat aan de basis te werken & onder leiding van Zwemcoach Luc Hoebeke de zwemtechniek op punt te stellen.  Alle persoonlijke zwemrecords werden verpulverd & de zwemtechniek staat redelijk op punt!

 

 

Dank aan iedereen voor de steun & tot binnen enkele weken ; POWERMAN WORLD SERIES GREECE / LOUTRAKI

#SPORTVLAANDEREN
#GPORTS
#COMPRESSPORT
#FYSIOSHOP
#NORMATEC
#NAQI
#NAQISPORT
#JBREBUILDERS
#ONRUNNING
#MISEENPLACE
#FERRERHOTELS
#CINEMAALBERT
#DAG
#TRISPORTPHARMA
#LOPERSCOMPANYMAASTRICHT
#ARGENTA
#ETHIFINBVBA
#EKOI
#JRBTECHNICS
#BANDENVANEETVELDE
#DAANFIETSEN
#BLACKROLL

 

 

 

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *