2019 Groots Begonnen ! Super overwinning in 70.3 ISRAEL / ISRAMAN !!!

Gepubliceerd door Kathy op

Het bleef even stil de voorbije weken qua publicaties .

Er werd echter niet stilgezeten achter de schermen .

Op Zondag 25 November stond Diego aan de start van de Zware Loopwedstrijd “Dwars Door het Zoniënwoud” te Sint Pieters Woluwe . Hij deed dit als afsluiter van een stevige 3weekse trainingsblok. Diego toonde meteen zijn goede form in het lopen. Hij pakte indrukwekkend uit en won de wedstrijd over 15.5km met 205hm over onverhard trailparcours in een tijd van 52’33” .

Vervolgens vertrok Diego op trainingskamp richting Tenerife. Hier werd er dagelijks op en langs de hoogste berg van Spanje getraind , namelijk de TEIDE (3712m.) Het mentale aspect werd hier aangepakt en veel op anaërobisch vermogen getraind in zowel lopen als fietsen.

2 VOORBEREIDINGSPRIKKELS OP STAGE

Op 23 December werd hij uitgenodigd om mee te doen aan de zware 1/2e marathon van Tacaronte . 21,1km met 360hoogtemeters waar Diego resoluut de kop nam en na een  2-strijd nipt de duimen moest leggen voor de zege in een sprint met 2. Ze doken beiden onder het parcours record dat reeds 25 jaar stand hield . De tijd van Diego hier was 1h11’17” .  De winnaar is een spaanse topatleet die reeds 1h04′ op zijn naam heeft in Valencia .  Dit was dus zeker geen teleurstelling.

Als afsluiter na een zware trainingsweek stond hij ook  aan de start van de eindejaarscorrida  in Las Americas.  Diego  liep er net geen 3:00/Km avg liep op de 5.2km . Diego kwam voor winst natuurlijk veel te kort tegen mannen die -14:00 lopen op 5000m. kampioenschappen. Top 5 was het hoogsthaalbare wat ons enorm trots maakte.

1E DOEL VAN HET SEIZOEN : ISRAMAN 70.3 ISRAEL

Op 21 Januari vertrokken we vanuit Charleroi naar het 1e grote doel van het nieuwe seizoen , Namelijk de 70.3 ISRAMAN te Eilat  (Israël).  Deze 70.3 mag toch wel tot een van de zwaarste gerekend worden.  Gezien het parcour tamelijk wat hoogtemeters telt is dit een wedstrijd dat Diego op het lijf geschreven is.
Het zwemmen vind plaats in de Rode zee in de Baai van Eilat, Het zuidenlijkste punt van Israel , op de grens met Jordanie/Egypte/Saudi Arabie .

Op 25 Januari was het dan zover, de start van de wedstrijd om 06:30h plaatselijke tijd .

Het zwemparcour was er één van iets meer dan 2km. Diego ronde het zwemgedeelte af met een tijd van 29min en 19 sec.  (1:24/100m. Avg).   De zwemtrainingen werpen stilletjes aan zijn vruchten af.  Op de eerste 3 leiders (atleten olympische spelen Rio) moest hij slechts 4 min 30 toegeven.  Na de wedstrijd werd dit besproken en had Diego nog over maar wou zich in de groep met morel & cigana leggen om fris aan het fietsen te kunnen beginnen.  Alleen zwemmen kost meer energie.  Energie die je nadien nog meer dan genoeg nodig hebt tijdens het fietsen.

 

Na een snelle wissel kon Diego de fiets op . Tijdens het fietsen kon Diego binnen de top 10 opschuiven naar een 3e plek bovenop de zware beklimming naar Netafim (12km van 0-800m. hoogte) . Boven besloot Jeremy Morel er een serieuse tand bij te schakelen en kon Diego niet anders dan hem te laten rijden om niet in overdrive te gaan volgens de wattages . Dat Jeremy een beest op de fiets is en nog steeds actief is als Prof renner zal u niet verbazen.  Toegekomen aan transitie 2 had Diego 6 minuten achter op Jeremy Morel  en 4 minuten op de hongaar Gabor Faldum.

Deze jongens hadden duidelijk heel veel gegeven tijdens het fietsen.  Diego begon vrij fris aan het loopgedeelte zo bleek….Na 13km had hij de 2e plek al te pakken op 2 minuten van de leider Jeremy Morel. Na 17km nam hij de leidersplek over . Hij Snelde naar zijn 3e grote overwinning als Prof en pakte uit met een voorsprong van 3minuten op Jeremy Morel & 12minuten op de nr 3, De Nederlander Diederik Scheltinga. Diego sloot deze Halve marathon af in een top tijd van 1h11’24” .  In totaal legde hij de 70.3 Israman  8 minuten sneller af dan vorig jaar.

RESULTAAT :

  1. Diego Van Looy             BEL          4:33
  2. Jeremy Morel                 FRA           4:36
  3. Diederik Scheltinga     NED           4:45
  4. Massimo Cigana           ITA             4:52
  5. Edan Apsimon             ISR              4:52

 

Als titelverdediger zal deze overwinning nog lang voldoening geven.

Wij danken alle sponsors & het team voor het vertrouwen in Diego!

#GPORTS
#COMPRESSPORT
#FYSIOSHOP
#NORMATEC
#NAQI
#NAQISPORT
#JBREBUILDERS
#ONRUNNING
#MISEENPLACE
#FERRERHOTELS
#CINEMAALBERT
#DAG
#TRISPORTPHARMA
#LOPERSCOMPANYMAASTRICHT
#ARGENTA
#ETHIFINBVBA
#EKOI
#JRBTECHNICS
#BANDENVANEETVELDE

 

    


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *