Mooie 2e plek in tijd van 1h08′ te Dordrecht op de halve marathon

Gepubliceerd door Kathy op

Na totale rust van 20dagen na de Ironman van Wales werd de opbouw richting het 2019 seizoen inmiddels ingezet met rustige basistrainingen zonder te veel volume / intensiteit.

Vorige week stonden ook de eerste Lactaat testen Fietsen als Lopen op het programma, afgenomen in het Labo te Waregem van inspanningsfysioloog Dag Van Elslande.

Conclusie uit de testen was dat er in het fietsen zowel op Aerobe als Anaerobe drempel 10-20Watt progressie werden gemaakt voor het zelfde gewicht als in Mei dit jaar (laatste test voor Ironman Lanzarote) . Dit wil zeggen dat er op training een extra tandje mag geschakeld worden om hoger in de wattages te gaan.

De Looptest stond op 1 november op het programma . Hieruit konden we besluiten dat er op Aerobe zone 1.5km/h is vooruit gegaan & op anaerobe (overslag) zone maar liefst vooruitgang werd gemaakt richting 19.5km/h . dat dit inmens is voor een lange afstands triatleet hoeven we niet uit te leggen.

Conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat sinds de nieuwe trainingsimpulsen die we ondernamen sinds 4 juli we enorme progressie hebben getoond. getuige daarvan was reeds de klinkende zege in de EMBRUNMAN Ironman & een 5e plek 3 weken nadien in de IRONMAN WALES.

 

Mooie 2e plek in toptijd

Inmiddels stond op Zondag 4 November een wedstrijdprikkel gepland, dit op de halve Marathon van Dordrecht . Wie zegt Dordrecht, zegt Nederland, zegt Loopfeest !

En of het dit was. Naast de puike organisatie van de DrechtStedenLoop was ook Diego meteen goed voor een topresultaat. Hij nam actief de kop en probeerde met enkele versnellingen naar 21km/h zijn tegenstanders uit te schakelen voor winst maar moest tevergeefs in een lange eindsprint nipt het onderspit delven tegen top atleet Ruben Scheurwater .

De Eindtijd van 1h08’53” mocht tellen op dit 100m. te lange circuit . (1h08:35″ officieel)

UITSLAG :

  1. Ruben Scheurwater       1h08’50”
  2. Diego Van Looy              1h08’53”
  3. Nixon Fernandes            1h09’24”
  4. Stefan Van Den Broek  1h10’33”
  5. Patrick Kwist                    1h10’44”
  6. Jean Andrew Fingal        1h13’01”
  7. Niels Baljet                       1h13’12”
  8. Ricardo Sint Nikolaas    1h13’16”
  9. David Bouman               1h13’19”
  10. Henk Van Der Stelt       1h15’39”

Dat Diego hiermee al bewijst welke progressie er de komende jaren nog zal getoond worden op loopvlak verbaasde niemand.

Een volledige televisie samenvatting kan je hieronder bekijken vanaf 08:20

 

One Way To Go Diego !

 

Halve Marathon Dordrecht

 

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *