Mooie Top 5 ranking in IRONMAN WALES

Gepubliceerd door Kathy op

Zondagochtend 9 september stond Diego voor de laatste lange afstandstriatlon dit seizoen aan de start van IronMan Wales. We waren nieuwsgierig naar wat de wedstrijd zou brengen zo amper 3 weken na de Embrun. Diego startte uiteraard niet met dezelfde frisheid maar des te meer met dezelfde gedrevenheid. Diego zelf hoopte uiteraard voor een top 3 maar een top 6 leek ons meer realistisch.
Het zwemgedeelte was in zee met een watertemperatuur die niet hoger was dan 16gr.
De wind was ook van de partij, wel tot 5 beaufort. Dat was niet niets.
Er stonden snelle zwemmers aan de start. Het was nog moeilijk voor Diego om aan te pikken en kwam daardoor al snel alleen te vallen wat hem ook wat tijd kostte. Al bij al toch geen slechte zwempartij gezien ieder wel een paar minuten langer heeft gezwommen. Het zwemmen werd afgelegd op 1u2min.
De overgang van zwemmen nr fietsen was wel speciaal… een anderhalve kilometer… Qua opwarming nr het fietsen toe kon dat wel tellen…

Als 198ste overall vertrok Diego op de fiets. Na ongeveer 105 km kwam Diego erdoor als 11de overall op 13 minuten van de top 5 en 20 minuten op de 2 leiders. Ook bij een 2de doortocht reedt hij 11de positie met eenzelfde achterstand in tijd. Het was duidelijk dat een top 3 er normaal niet meer zou inzitten en dat een top 5 nog zeer moeilijk zou worden. Het beloofde nog een lange zware wedstrijd te worden. Maar Diego is geen opgever en zijn sterkste onderdeel moest nog beginnen. Diego vertrok dus ook als 11de aan het lopen. Alweer een zwaar loopparcours van 4 rondes en  een totaal aan 560 hoogtemeters. In het eerste opgaan nam hij al beslag op de 10de plaats. Ook de 9de en 8ste plaats waren niet lang veilig. Halverwege de marathon kwam Diego erdoor op 1u22! Het was duidelijk dat hij er nog alles zou uithalen wat kon! Hij zag af maar wat toonde hij weer karakter. Bij het ingaan van de laatste loopronde en inmiddels al op plaats 6 was hij nog op 2 min 25 verwijderd van plaats 5 en 3 min op plaats 4.
Dat laatste was er echter teveel aan. Als 5de kwam hij over de finish en heeft daarbij alles wat hij nog in zich had letterlijk en figuurlijk eruit geperst. Hij wist te finishen in een fenomenale 2h49’00” en kwam nipt te kort voor een 4e plek en het Marathon loopparcours record. Wij en hijzelf zijn Supertrots met deze prestatie, amper 3 weken na Embrun!!
Er volgen nu een aantal weken van verdiende platte rust en een nieuwe periode van opbouw en training richting het nieuwe seizoen van 2019.
Proficiat en bedankt voor dit mooie seizoen Diego!

 

Results IRONMAN WALES :

  1. Matt Trautman ZAF
  2. Philip Graves GBR
  3. Rodriguez Inglesias Gustavo ESP
  4. Victor Del Corral ESP
  5. DIEGO VAN LOOY BEL
  6. Henry Irvine GBR
  7. Brian Fogarty GBR
  8. Sebastien Escola Fasseur FRA
  9. Fabian Rahn GER
  10. Trevor Wurtele CAN

Categorieën: Hot News

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *