Hoogtestage Sankt Moritz & 111 triatlon Jabbeke

Gepubliceerd door Kathy op

Op 5 juli vertrok Diego naar Sankt Moritz voor een hoogtestage van 4 weken op 1800M.
Met een ideaal trainingsparcour van mooie rustige wegen en een mooi aanbod aan offroad looppaden met de nodige hoogtemeters beloofde dit een mooie stage te worden.

Zwemmen kon in talloze koude meren of in het 25m trainingsbad van Ovaverva.

Door een infectie op de luchtwegen na IM Edinburgh moest Diego de eerste dagen nog rustig aandoen maar al snel werd het trainingsregime flink opgedreven.

Het zwemvolume nam toe en ook de loopkilometers gingen noodzakelijk de hoogte in. Het fietsen werd onderhouden met de nodige hoogtemeters inbegrepen.

Tijdens deze hoogtestage voelde Diego vooral enorme progressie in het looponderdeel. Niet voor niets komt de top van de lange afstandsatletiek tijdens de zomer zich hier voorbereiden op de kampioenschappen.
Sankt Moritz ademt sport!

Op alle trainingsdagen samen werd er 75 km gezwommen, 1700 km gefietst en meer dan 300 km gelopen.

De zware stage werd afgesloten met een 111 triatlon in Jabbeke als intensieve wedstrijdprikkel. Gevoel was goed misschien nog niet super. Maar da’s normaal na zo een hoogtestage.

wedstrijd samengevat:

In het non-wetsuit zwemmen verloor hij slechts 2 minuten op de 1ste groep. als 18de man uit het water, 28ste overall.
Het fietsen kende een valse start door materiaalpech. Een afgelopen ketting zorgde meteen voor een minuut vertraging en de achtervolging diende ingezet te worden. Na 8 km kwam er nog een afgebroken remgreep bij. Dit zorgde ervoor dat vooraan remmen en kleiner schakelen dan 53-12 niet meer mogelijk was.

Alsnog werden de gewenste wattages getrapt en kon het fietsonderdeel beëindigd worden met een gemiddelde snelheid van 40,3km/h. Niet slecht op een vrij technische omloop.

Alles werd op het looponderdeel gezet. Hierbij had Diego de ambitie om de afsluitende 10km af te leggen onder de 32 min. Dit is hem op 3 seconde na gelukt!

Resultaat: een mooie 4de plaats op 4 minuten van de overwinning en 2 minuten van het podium.
Zeker een mooi resultaat met een hoogtestage in de benen en een vlakke omloop.

Nu uitkijken naar de Embrunman met een fietsonderdeel van 5000 hoogtemeters en een zwaar loopparcours.

Wordt vervolgd!!

!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *