Voorbeschouwing Ironman 70.3 Edinburgh

Gepubliceerd door Kathy op

Diego reist Maandag 25/06 af richting Schotland om er deel te nemen aan de zware halve Ironman van Edinburgh op 01/07 , die deel uitmaakt van het Pro-Ironmancircuit .

Na de toch wel teleurstelling in de Ironman van Lanzarote waar Diego geen super dag beleefde , maar wel nog knap 10e eindigde (op amper 6min. van top 4) met een sub 2h48marathon , werd er in volume afgenomen en vooral “anaeroob alactisch” getraind .

Diego deed in de tussentijd op 10 Juni “Maastrichts Mooiste 10miles” mee, een bekende stratenloop in Nederlands Limburg op een zeer uitdagend parcours. Er moesten maar liefst 189 verticale hoogtemeters overwonnen worden op de 16,10km. Diego deed hier mee ten dienste van sponsor “Lopers Company Maastricht” en kon knap 3e finishen in een tijd van 55min10″. Aan nr 1 Zerom Ghebrihiwet uit Eritrea & nr 2 Ricardo Floris was Diego zoals verwacht niet opgewassen. Met een goed gevoel werden de trainingen verder gezet.

De voorbije maand werd aan een gemiddelde van 12km per week gezwommen met telkens een open water training om te leren wennen aan de omstandigheden waar er in wedstrijd moet gepresteerd worden.

Nu Over de race in Edinburgh ;

In Edinburgh staat er een heel sterk deelnemersveld aan de start, Diego zal met nr 21 zijn plaats verdedigen. Het zwemmen gaat over een afstand van 1900m. in 1 ronde met onderweg een extra hindernis ; koude & kans op hoge golven zoals het vorig jaar het geval was. Zeer benieuwd hoe Diego het er vanaf zal brengen hier.

Via T1 gaat het naar het fietsonderdeel, Diego zijn favoriete dicipline. Er zal veel wind staan & de kans in schotland op regen is 80% zoals elke dag van het jaar. Over de 91km zullen 935hoogtemeters moeten worden bedwongen met geen meter plat onderweg. Hier zullen de kaarten al gedeeltelijk geschud worden.

Via T2 die niet op dezelfde plek zal zijn dan T1 gaat het dan over een uitdagende 21.2km (3rondes) richting finish. Er moeten maar liefst 272hoogtemeters worden overwonnen op een gedeeltelijk offroad parcours met telkens een lange beklimming. Dit moet Diego zeker liggen & met zijn doorzettingsvermogen tot op de finishlijn wordt er hier dan ook veel verwacht van zijn eindprestatie.

Wordt vervolgd …

#TRISPORTPHARMA

#LOPERSCOMPANYMAASTRICHT

#CINEMAALBERT

#JRBTECHNICS

#TREKBIKES

#RIDEBONTRAGER

#ARGENTAETHIFINBVBA

#HUUBDESIGN

#TRIATHLONWINKEL

#FERRERHOTELS

#SZIOLSWORLD

#COMPRESSPORT

#PSY4SPORT

#ABLOCBIKELAB

#DECCASPORTSWEAR

 

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *